Tuesday, July 3, 2012

Interview

Interview


1) Real scenario where you have used oops concept (abstraction,inheritance,polymorphism...etc)
2) Can we use pointers in .net?
Ans : Yes
3) How can we use unmanage code in .net?
Ans : using unsafe keyword
4) What is Localization?
Ans : Customize an application for a given culture. It is called Localization.
5) What is Page Life Cycle?
Ans : Click Here
6) What is Process Life Cycle?
Ans : Click Here
7) What is manage code?
8) What is unmanage code?
9) How CLR works?
Ans : .Net Framework provides runtime environment called Common Language Runtime (CLR).It provides an environment to run all the .Net Programs. The code which runs under the CLR is called as Managed Code. Programmers need not to worry on managing the memory if the programs are running under the CLR as it provides memory management and thread management.

Programmatically, when our program needs memory, CLR allocates the memory for scope and de-allocates the memory if the scope is completed.

Language Compilers (e.g. C#, VB.Net, J#) will convert the Code/Program to Microsoft Intermediate Language (MSIL) intern this will be converted to Native Code by CLR. See the below Fig.
10) How it knows that particular object is ready to reclaimed?
Ans : Click Here
11) What are generation in CLR process?
Ans : Click Here
12) Can we assign memory from gen2 explicitly for an object?
Ans :

You can't allocate directly in Gen 2. All allocations happen in either Gen 0 or on the large object heap (if they are 85000 bytes or larger). However, pushing something to Gen 2 is easy: Just allocate everything you want to go to Gen 2 and force GCs at that point. You can call GC.GetGeneration to inspect the generation of a given object.

Another thing to do is keep a pool of objects. I.e. instead of releasing objects and thus making them eligible for GC, you return them to a pool. This reduces allocations and thus the number of GCs as well.

13) Difference between abstract class and interface.
Ans : Click Here
14) What are joins?
Ans : Click Here
15) How can we develop an application for multiple languages?
Ans : Using resource assembly.

No comments:

Followers

Link