Thursday, March 29, 2018

Easy Ploicy

Angular2

1.What is the difference between angulr 1 and 2
2.Why you have used angular 2 .any special reason.
4. Optimization of angular2 application
5. What is cors?
Ans : Cross-origin resource sharing (CORS) is a mechanism that allows restricted resources on a web page to be requested from another domain outside the domain from which the first resource was served

6. What are the parameter of cors
Ans: Headers, Methods, Origin.

7. What is angular CLI?
Ans : It is a command line tool for creating angular apps. 

8. What is the difference between null and undefined?


Web Api
1. What are the http verbs available in web api?
Ans: 

GET
POST
PUT
HEAD
DELETE
PATCH

1a. What to do to support Options in Web API
Ans: https://www.jefclaes.be/2012/09/supporting-options-verb-in-aspnet-web.html

2. Difference between http put and patch?
Ans: The HTTP PATCH type should be used to update any partial resources. 

When you want to update a resource with PUT request, you have to send the full payload as the request whereas with PATCH, you only send the parameters which you want to update.

3. Can we use put for insertion?
Ans : Yes

4. Why we use post..whether for updating or insertion.
Ans : For insertion

5. Attribute routing
6. Can web api return view?
Ans No

6a. By default verb in web api.
Ans : Post

7. What are the return type in web api
Ans 
  1. Void
  2. Any Entity/Datatype
  3. HttpResponseMessage
  4. IHttpActionResult
8. In which format we get the response in web api
Ans http://www.tutorialsteacher.com/webapi/request-response-data-formats-in-web-api

9. How to implement the security in web api

MVC

1. MVC Application life cycle
2. What is routing and rewriting?
Ans :

A redirect is a client-side request to have the web browser go to another URL. This means that the URL that you see in the browser will update to the new URL.


A rewrite is a server-side rewrite of the URL before it’s fully processed by IIS. This will not change what you see in the browser because the changes are hidden from the user.

Source https://weblogs.asp.net/owscott/rewrite-vs-redirect-what-s-the-difference

2. Custom view engine
4. Can we make our custom view engine
5. What is razor engine
6. How to implement custom validator in MVC?
Ans : using  ValidationAttribute 

7. What type of validation are available in MVC
8. What is CSRF
9. Which interface is used for custom validator


JavaScript
1. What is closure function
2. What is difference between var and let
3. How to implement polymorphism in JavaScript
4. Prototype function
5. Interface in JavaScript
6. IIFY  function IN JavaScript

JQuery
1. Why we use jquery
2. What is $.nocnflict function
3. Can we make our own sign instead of $
4. How many selectors in jquery

C#
1. When to use interface and abstract
2. Which design pattern i have used
3. What is chain of responsibility pattern
4. Generics delegate

5. Tell me the name of few generics delegate
Ans : Func, Action and Predicate are generic inbuilt delegates present in System namespace.

Sql
1. What is view
2. Can we perform insert update delete on view
3. Can we pass the parameter in view
Ans No

You can either create a table valued user defined function that takes the parameter you want and returns a query result.

4. If we can not pass the parameter in view then what will be we use
Ans: 

5. Can we create the non clustered index on primary key.
Ans Yes
5. How to forcefully create the non clustered index on primary key
Ans :

CREATE TABLE TestTable
(ID INT NOT NULL PRIMARY KEY NONCLUSTERED,
Col1 INT NOT NULL)

GO'
6. Why we use indexes
7. Difference between rank and dens rank.

No comments:

Followers

Link